witam. chciałbym poradzić się bogatszych w doświadczenie mam lub ojców. otóż jestem w Anglii od zaledwie kilku miesięcy, pracuję na kontrakcie, jestem samotna matką (tata mieszka w innej części leeds, ale nie jesteśmy razem). bardzo mocno tęsknię za moim trzy i pół rocznym synem, który czeka na mamę w Polsce. planuję go jak najbardziej tutaj ściągnąć, podjęłam juz pierwsze kroki w tym kierunku, ale wiem, że nie będzie łatwo. narazie wynajmuje pokój u znajomych polaków, a wiadomo, nie każdy chce mieć dziecko w domu, więc szukam jakiegoś małego mieszkanka dla mnie i dla niego, walczę z revenue o zmianę kodu podatkowego, moze postaram sie o jakies dotacje (nie bardzo jeszcze wiem jak i z czym to sie wiąże, ale zaczynam powoli sie w to wgłębiać). w związku z taka sytuacją przedstawiona bardzo w skrócie, mam kilka pytań:
- o przedszkola -niekoniecznie państwowe w obrębie Middleton, Beeston, Cottingley.
czy ktoś mi może wyjaśnić różnice w różnych benefitach na dziecko. gubie się w tym jeszcze. - gdzie takie rzeczy się załatwia?
- w jakich godzinach pracują przedszkola? ja mam pełny etat 8-15.30?
- jaka jest szansa na uzyskanie pomocy w opłatach za przedszkole?
z góry wielkie dzieki za pomoc.