Przelewy do Polski

Przelewy do Polski

Postprzez Norbert » 26 sie 2008, o 09:37

Witam,
jak napisałem w powitaniu :wink: , na Wyspach jestem od niedawna, no i nie jestem zorientowany w możliwościach transferu pieniędzy. Proszę, olśnijcie mnie, jak można to zrobić pewnie i możliwie najtaniej? W jaki sposób? Przesyłanie pieniędzy w kopercie z góry odrzucam :D
Mam konto w Barclays, chcę uniknąć zakładania kolejnych kont w np. Lloyds czy NatWest (jak słyszałem, te właśnie banki udostępniają możliwość bezpłatnych przelewów). Jakie są inne możliwości? Czy przy transferach można uniknąć przewalutowania, czy też można to zignorować? Która opcja lepsza?
Z góry dziękuję:)
Norbert

Postprzez Konsul » 26 sie 2008, o 18:23

Lloyds rzeczywiscie ma usluge bezprowizyjnych przelewow, ale to nie jest takie proste i szybkie, nie wiem jak inne banki, ja osobiscie od czasu kiedy Western Union wprowadzil usluge next day po 6.99f nie szukam niczego innego. :wink:
pozdrawiam
Konsul

Postprzez Norbert » 27 sie 2008, o 08:40

Znajomy akurat miał z nimi problemy, ale może to był odosobniony przypadek. Czy to stała kwota, niezależnie od wielkości przelewu? Czy można w ten sposób dokonywać wpłaty na czyjeś konto? W ogóle, jaka jest w Western Union procedura?
Norbert

...

Postprzez Zuza » 27 sie 2008, o 10:38

Jesli chodzi o wplaty na czyjes konto za posrednictwem Western Union to nic mi o nich nie wiadomo. Natomiast oplata jest stala i dotyczy przelewow, ktore odbiorca otrzymuje nastepnego dnia (np. Bank BPH posiada w swoich oddzialach Western Union). Slyszalam takze o usludze, ktora jest bardzo atrakcyjna. Otoz wyrabia sie cos takiego jak karta kredytowa (w dwoch egzemplarzach - chyba????) jedna mozna przeslac osobie, ktora jest np. w Polsce. Wtedy wplacasz pieniadze na swoje takjakby konto a osoba w Polsce po prostu wyplaca sobie pieniadze. Przyznam szczerze, ze to zaslyszana informacja wiec trzeba ja sprawdzic. Ja po prostu slyszalam, ze cos takiego jest od osoby trzeciej... A jak to wyglada w praktyce to najlepiej udac sie do oddzialu western union tutaj na miejscu i sie wszsytkiego dowiedziec.
Pozdrawiam
Zuza

Re: Przelewy do Polski

Postprzez gubernator » 22 mar 2010, o 01:25

Najpopularniejsze drogi do wysyłania pieniędzy zostały opisane na http://dwakrany.co.uk/wysylanie_pieniedzy_do_polski. Sam osobiście korzystam z moneybookers. Trochę formalności za pierwszym razem, jednak jeżeli często wysylasz pieniądze to bardzo opłaca się. Niewielkie prowizje(40 pensów przy wpłacie funtów i 8,70 zł przy wypłacie pieniędzy w polsce - niezależnie od wpłaconej kwoty), oraz funt przeliczony na złotówki prawie po kursie kantorowym. W porównaniu do westernunion lub moneygram z których korzystałem wcześniej to niebo a ziemia, opłaca się również bardziej niż przesyłanie pieniędzy przez banki.
gubernator

Postprzez EMILKA » 22 cze 2010, o 07:10

Czesc, mozesz przez serwis www.England.pl Jesli masz internet to przelewy do Polski i z Polski do W. Brytanii robia bez zadnych opłat i bardzo szybko. Polecam
EMILKA

Postprzez NADI222 » 8 lip 2010, o 14:45

Witam serdecznie

Ja korzystam z firmy GROSIK i jestem bardzo zadowolona. Oplate maja stala - 4 funty - bez wzgledu na kwote, pieniadzew ciagu godziny lub kliku godzin na koncie w Polsce, dobry kurs funta, mila obsluge oraz prosta procedure przelewu. Ich strona internetowa to www.grosik.co.uk. Polecam.

Pozdrawiam
NADI222

Postprzez bish » 18 maja 2011, o 10:29

Ja tez uzywam England.pl i jestem zadowolona, pieniadze szybciutko trafiaja na konto w Polsce, i zawsze tez wiem kiedy beda na koncie, bo dostaje potwierdzenie przelewu smsem. :)
bish

Postprzez Hajee » 4 lis 2011, o 18:04

Siemano a z http://transfer24.co.uk/ już korzystaliście?
Hajee

Postprzez Slonko » 12 lis 2011, o 19:48

Korzystałam. Mogę polecić, szybkie przelewy mają. Mój doszedł w tym samym dniu za jakieś 2 funty.
Slonko

Następna strona

Powrót do Finanse