proces sądowy

Tu mozesz zapytac o problem dotyczacy prawa na Wyspach, a takze w Polsce.

proces sądowy

Postprzez Amelia3 » 11 maja 2008, o 13:40

Witam Was serdecznie, ciesze sie z powstania forum i mam nadzieję że faktycznie uda się tu zyskać pomoc prawnika. Jestem zmuszona złożyc do sądu pozew przeciwko mojemu kontrahentowi, ma on siedzibę na brytyjskich wyspach dziewiczych i jest osobą prawną. Proszę o informację:
- do którego sądu w Anglii kierować pozew
- czy jest postępowanie uproszczone tzw, nakazowe
- jakie są koszty procesu
- gdzie szukać pełnomocnika .

Z góry dzięki i czekam z niecierpliwością na informację.

Pozdrawiam
Amelia3

Postprzez prawnik » 11 maja 2008, o 13:44

Ogolne informacje podam jutro na Forum, szczegoly wysle na prywatna wiadomosc przez Forum, pozdrawiam
prawnik

proces

Postprzez Amelia3 » 12 maja 2008, o 16:30

Nie mogę doczekać się informacji :-)

Temat jest nadal bardzo pilny. proszę o dodatkową informację czy możliwe jest uzyskanie wyciągu z wpisu rejestrowego spółki offshore zarejestrowanej na brytyjskich wyspach dziewiczych ?
Amelia3

Postprzez prawnik » 13 maja 2008, o 09:50

tak, jest taka mozliwosc jak uzyskanie takiej informacji z Wysp Dziewiczych. Prosze o informacje, czy w tej sprawie chodzi o rozliczenia finansowe? Jesli chodzi o pelnomocnika postaram sie kogos polecic, pozdrawiam
prawnik

proces

Postprzez Amelia3 » 13 maja 2008, o 12:10

W odpowiedzi na zapytanie, Tak chodzi o rozliczenie finansowe , znacznej wartości , kwotę podam w prywatnym mailu jęzeli będę taki miała.

Prosze jeszcze raz o pomoc .

Jak można z wysp dziewiczych wydobyć wyciąg z rejestru, sugeruje Pan że jest to możliwe.
Amelia3

Postprzez prawnik » 14 maja 2008, o 14:24

moze pani prywatnie pisac przez Forum - pw. jesli chodzi o kwestie rozliczen finansowych z pani kontrahentem to proponuje najpierw poszukac kogos kto ustali stan majatkowy tego kontrahenta i podejmnie sie negocjacji, osoba taka w ramach tego bedzie juz wiedziala jak uzyskac wyciag z raju podatkowego jakim sa wyspy Dziewicze. Jesli jest pani zainteresowana takim rozwiazaniem,a ewentualnie pozniej skierowaniem sprawy na droge sadowa zapraszam na pw, na pewno kogos pani polece, powiem szczerze, ze ja oraz Firmy i osoby, ktore moge polecic maja doswiadczenie w takich sprawach. Bardzo duzo osob sklada takie zlecenie, gdyz na Wyspach przebywa duza liczba nieuczciwych platnikow, dluznkow i kontrahentow, pozdrawiam :wink: .
prawnik

pw

Postprzez Amelia3 » 14 maja 2008, o 17:07

Bardzo proszę o informację jak skontaktować się przez pw ?? Wiem może to śmieszne ale nie jestem typowym internautą. Jeżeli jest taka możliwość to proszę się ze mną skontaktować na mój adres mailowy, ułatwi nam to wymianę informacji a w w kwestiach majątkowych to proszę o więcej optymizmu bo bardzo wiele faktów już mam oraz asy w rękawie !! :-) Potrzebuję współpracy bo w pojedynkę jest mi ciężko ruszyć na przód. Odważny prawnik dobrze zarobi bo stawka jest bardzo wysoka. Jestem absolwentem prawa ale bez praktyki bo swoją wiedzę wykorzystywałam w biznesie ale błędów procesowych raczej nie ma :-) , Odwagi :-)
Amelia3

Postprzez Administracja » 16 maja 2008, o 11:18

pod kazdym postem jest ikona pw, prosze kliknac i napisac wiadomosc, a osoba dostanie informacje na maila, pozdrawiam
Administracja
Administrator

Powrót do Prawo