Prezerwatywa zamiast soczku i batonika

Prezerwatywa zamiast soczku i batonika

Postprzez pipi » 27 cze 2008, o 05:51

Co trzecia angielska szkoła rozdaje swoim uczniom testy ciążowe, prezerwatywy i udziela porad dotyczących aktywności seksualnej - informuje Goniec.com.

- Wszystko dla dobra uczniów - uważa Lucy Emmerson z Sex Education Forum. - To celowe działania, mające przede wszystkim uświadomić młodym ludziom, jakie skutki i zagrożenia może nieść ze sobą ich życie seksualne. Należy też pamiętać o tym, że liczba ciąż i aborcji wśród dziewcząt poniżej 16. roku życia jest zatrważająco wysoka. Chcemy wpłynąć na ich świadomość - dodaje.

W 627 ( na 2188) angielskich szkołach prowadzone są specjalne gabinety, w których można dostać specjalne środki antykoncepcyjne i wysłuchać porad specjalisty. W ten sposób szkoły uzupełniają zajęcia z edukacji seksualnej.

Przeciwnicy tego typu praktyk twierdzą, że są one dla młodych ludzi dodatkowym bodźcem i przyzwoleniem na wczesne rozpoczęcie życia seksualnego. Tym samym bardziej zachęcają, niż edukują - czytamy w Goniec.com.
pipi

Postprzez obserwator » 29 cze 2008, o 16:17

moje dzieci nie beda sie tu wychowywac, Polska ma jeszcze jakies wartosci i badzmy dumni ze swojej ojczyzny...
obserwator

Postprzez Norbert » 3 wrz 2008, o 07:05

Bądźmy dumni ze swej ojczyzny... Hm. Co my tu robimy? Tu, na Wyspach? Poza tym, łatwo być dumnym na obczyźnie. Dlaczego nie byliśmy dumni będąc w kraju? Zakładam, że nie byliśmy, skoro nas tam nie ma. Czekam na odpowiedzi...
Norbert

....

Postprzez Zuza » 3 wrz 2008, o 15:16

Odpowiem Ci przyslowiem: "Cudze chwalicie swego nie znacie". Niektorzy docenili swoja ojczyzne (m.in. ja) dopiero po zetknieciu sie z kultura innego kraju np. UK.
A dlaczego jestem tutaj? Pewnie z tego samego powodu do jakies 900 000 innych Polakow. Moze tylko z ta roznica, ze marze o tym aby wrocic do Polski. I powiem wiecej teoretycznie nie mam zadnych powodow do narzekania na zycie tutaj a jednak czegos brak.

Pozdrawiam
Zuza

Postprzez Norbert » 3 wrz 2008, o 16:30

Brak czego? Karczemnych awantur w parlamencie? Ciągłych trudności ze znalezieniem pieniędzy z budżetu państwa na zrobienie czegokolwiek w Polsce? Ustawiczenego wyciągania pieniędzy od podatników, "bo tak"? Topienia pieniędzy gdzie się da, żeby ich przypadkiem nie wydać na państwo? Powiem tak: to wszystko plus niskie zarobki (w moim przypadku, bo przecież są w Polsce ludzie, którzy zarabiają dobrze, i to nie tylko politycy) bardzo nastawia na "nie", przy tym wszystkie te awantury znacznie lepiej się obserwuje z dystansu kilku tysięcy kilometrów. To, o czym mówisz, to ta miłość do Ojczyzny, tęsknota za krajem, której pewnie dopiero doświadczę. Na razie jednak dopiero rozpocząłem swoją emigrację :wink:
Powiedz, co stoi Ci na przeszkodzie, żeby wrócić do kraju?
Norbert

Postprzez Bux » 3 wrz 2008, o 16:37

ja rozumie Zuze, ale mysle, ze nie wraca dlatego, tzn. mysle tak bo ja nie wracam dlatego, ze ciagle w Polsce jest brak stabilnosci jesli chodzi o dobra prace, jesli ma sie rodzine to czasami gore nad tesknota za krajem bierze bezpieczenstwo rodziny, ale to nie zmienia faktu, ze Polska to wspanialy kraj.
Bux

Re: ....

Postprzez iwonka29 » 3 wrz 2008, o 16:40

Zuza napisał(a): ze marze o tym aby wrocic do Polski.

no wlasnie, dlaczego nie wracasz, dobre pytanie Norbert, mysle, ze ta kochana ojczyzna ma ciagle malo do zaoferowania...........
iwonka29

Postprzez Zuza » 3 wrz 2008, o 19:51

iwonka29 napisał(a):

kochana ojczyzna ma ciagle malo do zaoferowania...........

A co UK ma do zaoferowania? Dobre pieniadze? Stabilnosc? Tolerancje? Przyjazn? Ile z tego dobrodziejstwa przypada nam Polakom? 30%? Super!!! Moze twoje dzieci beda czuly sie jak u siebie w domu bo ty ani zadno z nas na pewno nie!!!!

A dlaczego nie wracam???? A kto powiedzial, ze nie wracam?

Pozdrawiam
Zuza

Postprzez Norbert » 4 wrz 2008, o 14:59

Co do czucia się jak u siebie, obawiam się Zuza, że masz w 100% rację... Z innej strony, pamiętaj, że Polska dąży ku Zachodowi... Jak na razie, we wszystkim (zwłaszcza w cenach i zchamieniu ludzi) poza zarobkami. Poza tym, jak u nas traktuje się obcokrajowców? To tak a propos tolerancji :?
Norbert

Postprzez iwonka29 » 4 wrz 2008, o 15:00

Zuza napisał(a):

kochana ojczyzna ma ciagle malo do zaoferowania...........

wiesz, mam nadzieje, ze Cie nie zdenerwowalam, bo tak naprawde to chyba tylko jednostki Polakow bedacych na Wyspach nie chcieli by wrocic. Piszac o tym, ze nasza Polska ma malo do zaoferowania, mialam na mysli, ze powrot do kraju dla nas jest nadal trudny, jesli nie mamy zagwarantowanej pracy, albo kilku tysiecy funtow na koncie. zgadzam sie z Toba, ale uwazam, ze powrot moze byc nadal trudny, pozdrawiam
iwonka29

Następna strona

Powrót do Anglia