Prawo

Tu mozesz zapytac o problem dotyczacy prawa na Wyspach, a takze w Polsce.

Prawo

Postprzez Administracja » 31 mar 2008, o 20:46

jesli masz pytania odnosnie spraw zwiaznych z prawem w UK, ale takze w Polsce, pisz tutaj, postaramy sie odpowiedziec na wszystkie pytania, zapraszamy takze do dyskusji na tematy prawne.
Administracja
Administrator

Postprzez Bux » 1 kwi 2008, o 11:46

ciesze sie ze powstal ten dzial, mam nadzieje , ze szybko sie zapelni, pozdrawiam.... :twisted:
Bux

problem z council tax

Postprzez katrinka86 » 19 cze 2008, o 17:30

rok temu mieszkalam 2tyg u kolezanki ktora wynajmowala pokuj w domu ktory nalezal do landlorda.miesiac temu dostalam list z wezwaniem do zaplaty za council tax za tamten dom.nie podpisywalam wtedy zadnej umowy o wynajem pokoju bo mieszkalam u kolezanki.do zaplaty mam 350 funtow.co z tym zrobic??

z gory dziekuje za pomoc :)
katrinka86

Male pytanko???

Postprzez Zuza » 19 cze 2008, o 18:00

Jednak musialas cos podpisac albo podac swoje dane osobiste landlordowi. Jesli nie to wyglada na to, ze kolezanka podlozyla ci swinie. Idz do councilu i powiedz, ze mieszkalas w tym domu goscinnie przez dwa tygodnie (podaj dokladne daty wprowadzenia i wyprowadzenia sie z tego miejsca) bedziesz musiala podac tez adres pod ktorym mieszkalas od momentu wyprowadzenia sie z tego domu (i dobrze by bylo aby byl placony podatek za ten dom w ktorym mieszkasz od tamtego momentu, najlepiej na twoje nazwisko). Nie wiem dokladnie jaki bedzie rezultat takiego odwolania, ale z tego co napisalas wyglada na to, ze chca cie obarczyc podatkiem za okres do okolo 6 miesiecy!!!

Pozdrawiam
Zuza

Postprzez Administracja » 19 cze 2008, o 18:05

przede wszystkim ktos podal Twoje dane i zrobil to nieuczciwie bo jako osoba podnajmujaca pokoj nie jestes zobowiazana do placenia tax-u chyba , ze tak ustalilas wczesniej. Osobna sprawa jest kwota, 350 funtow to kwota stanowiaca ponad 1/3 oplaty za caly rok calego domu. To co powinnas zrobic to udac sie do awojego cunsilu i opowiedziec o tym, jesli chcesz umowie ci kogos z okolic Twojego miasta kto z toba pojdzie, pozdrawiam.
ps.
jesli masz wiecej pytan zapraszam na do prywatnego kontaktu i ikona PW
Administracja
Administrator

Postprzez Konsul » 19 cze 2008, o 19:44

@lfa napisał(a):. Osobna sprawa jest kwota, 350 funtow to kwota stanowiaca ponad 1/3 oplaty za caly rok calego domu.

dokladnie tak, ktos chce cie oszukac :idea:
Konsul

aha..

Postprzez katrinka86 » 19 cze 2008, o 21:04

dzieki wszystkim za pomoc...teraz moze uda mi sie to rozwiazac

jeszcze raz dzieki
katrinka86

mobbing

Postprzez katrinka86 » 25 cze 2008, o 17:22

hej.mam pytanko(znowu :D) w miejscu gdzie pracuje jest polka ktora zostala niedawno wajzerka.ciagle sie mnie czepia i donosi na mnie jakies dziwne historyjki do managera,ktory murem stoi za nia.nie chce zmieniac pracy bo pracuje tam moj chlopak i znajomi.aha...jestem zatrudniona przez agencje.wszelkie skargi do managera nie przynosza skutku!!! co mam robic!!!???
katrinka86

Postprzez Ola » 25 cze 2008, o 18:24

przede wszystkim pytanie jest czy ta osoba tez jest zatrudniona przez agencje, ale tez obojetnie jaka jest odpowiedz powinnas opowiedziec o tym tzn. o tej sytuacji w agencji, bo jesli pracujesz przez agencje to tak naprawde za wszystko opowiadaja Oni.
proponuje takze zapisac sie do zwiazkow zawodowych(Union) - uwierz mi to zmieni wiele spraw.....
jesli bedziesz zainteresowana wysle ci namiary.
Ola

Postprzez katrinka86 » 25 cze 2008, o 19:11

ta osoba pracyje dla firmy (permanent)tak,jesli mozesz to wyslij mi namiary na te zwiazki zawodowe

z gory dziekuje
katrinka86

Następna strona

Powrót do Prawo