Co myślicie o sieci komórkowej 3

Dyskusje związane z Wyspami.

Co myślicie o sieci komórkowej 3

Postprzez kwiatu » 10 lut 2011, o 00:35

Od kilku dni w gazetach reklamuje się sieć komórkowa "3" (www.three.co.uk) z ciekawą ofertą. Za jedyne £10 na miesiąc można mieć:
  • 300 minut do wszystkich sieci
  • 3000 smsów
  • 1 GB do wykorzystania na surfowanie po internecie.
jest to 12-sto miesięczny kontrakt bez telefonu.

Jak dla mnie taka oferta to rewelacja. Jednak znajomi z pracy mówią mi że ta sieć to żanda rewelacja. Często ma problemy z zasięgiem lub często mimo, iż w telefonie masz zasięg to nie można się do ciebie dodwonić.

Jak to tak naprawdę wygląda? Czy ktoś z was jest użytkownikiem tej sieci?
kwiatu

Re: Co myślicie o sieci komórkowej 3

Postprzez jebus » 10 lut 2011, o 11:54

Z zasięgiem nie ma za bardzo problemu. Wielu moich znajomych używa tej sieci. Na stronie internetowej mają mapę zasięgu i praktycznie cała anglia jest w zasięgu.

Napisać chciałem jednak o czymś innym. Zamówiłem kartę z trójki ale nie doczytałem na stronie jednej informacji: warunek użytkowania sieci jest taki że twój telefon musi działać w standardzie 3G(trzeciej generacji). Mój LG Cookie niestety jest 2G i miałem trochę problemów ze zrobieniem zwrotu.

Tak więc pozostałem przy O2. jednak wielu moich znajomych sobie chwali tę sieć
jebus

Postprzez miecio » 11 lut 2011, o 12:30

wedlug mnie bieda ta 3,ja mam orange i często nie moge pogadac z abonentami trojki, bo ciagle rozlancza - brak zasiegu.Podobno trójka jest dobra jeśli cały czas poruszasz się w obrębie dużych miast. W terenie jest tragedia. Ponadto trojka jest dobra jak chcesz uzywac skypa, pozdrawiam
miecio

Postprzez filo » 30 mar 2011, o 16:17

Też myślałem o tym by przenieść się do trójki. jednak w końcu się nie zdecydowałem. Zniechęciło mnie to że ta sieć działa tylko w technologii 3G. Karta sim od nich nie działała by w moim obecnym telefonie. Gdybym kupił u nich telefon to nie działała by mi moja karta polska którą używam jak jestem w Polsce.
filo

Powrót do Ogólne Rozmowy