Bezpłatne przelewy do Polski

Bezpłatne przelewy do Polski

Postprzez Malek » 28 kwi 2010, o 15:34

Witam,
Jak pewnie wiecie darmowe przelewy w NatWescie w maju nie beda juz darmowe. Beda kasowali 20 funtow za kazdy przelew. Chcialem sie Was zapytac w jaki sposob przesylacie pieniadze ? Szukalem jakichs firm ktore oferuja darmowe przelewy ale jedyna ktora znalazlem to england.pl. Korzystal moze ktos z tej firmy?? Albo macie jakies inne pomysly? Z gory dzieki za pomoc
Malek

Re: Bezpłatne przelewy do Polski

Postprzez gubernator » 28 kwi 2010, o 23:23

Z reguły "darmowe przelewy" oznaczają brak prowizji przy przelewie gotówki ale za to niekorzystny kurs przeliczania funtów na złotówki. I na tym firma zajmująca się przelewami zarabia. Ja od jakiegoś roku przelewam pieniądze przez https://www.moneybookers.com. Wszystko za pośrednictwem internetu. Trochę formalności za pierwszym razem(związanych z weryfikacją konta i adresu), lecz następne przelewy to kilka kliknięć. Prowizje od transakcji(nie ważne jaką kwotę przelewamy) to bodajże 40p przy wpłacie na konto moneybookers i 8 zł przy wypłacie na konto bankowe w polsce. Pieniądze przeliczane są praktycznie po kursie kantorowym.
gubernator

Postprzez Mareczek » 7 cze 2010, o 10:22

Korzystam juz od dawna z www.england.pl i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolony. Przelewy przez internet mam za darmo i pieniadze na koncie doslownie po kilku godzinach. Z tego co porownywalem to maja zawsze najwyzszy kurs funta. Polecam
Mareczek

Postprzez bish » 18 maja 2011, o 10:30

Zgadzam sie z Mareczkiem, nigdy nie bylam zawiedziona, i zadna inna firma nie robi przelewow za darmo - warto sie skusic:)
bish

Powrót do Finanse